Lapsesi viedään sinulta

Lapsesi viedään sinulta

perjantai 31. tammikuuta 2014

16. Poimintoja netin keskustelupalstoilta



Pakkohuostaanotto-tilanteessa ja pelossa elävien lasten vanhempien, iso-vanhempien ja läheisten kommentteja:
.................................

1. Tämän löysin netistä. Kirjoitettu jo 13 v. sitten, mutta tämä kirjoitus kuvaa hyvin sitä kaoottimaista ja lamaannuttavaa tunnetilaa, mitä jo pelkkä pakkohuostaanoton pelko aiheuttaa vanhemmissa (suora lainaus nimimerkki ”kokenut” kommentista):

 ...”Jouduin itse sosiaalityöntekijän hampaisiin viime vuonna,  ja nyt puhun kokemuksesta. Ihminen joutuu niin shokkiin, ettei paljoa edes jälkeen päin muista yksityiskohtia. Minäkin päätin pitää päiväkirjaa, ihan minuuttiraporttia kaikista hulluista puheluista ja kirjeistä yms., mutta lopulta olin niin puhki, etten muistanut/jaksanut/tajunnut enää mitään.

Matkustin mm. ruotsinlaivalla lapsieni kanssa sukulaisiin, koska pelkäsin yli-innokkaan virkamiehen vievän lapseni kiireellisenä huostaanottona perhepäivähoidosta kertomatta minulle yhtään mitään. Siitäkään reissusta en muista enää mitään muuta kuin minulle on kerrottu.

Siksi sanon nyt sinulle: Jäitä hattuun. Pää kylmänä. Pidä päiväkirjaa. Palkkaa lakimies. Anna tämän pitää huolta oikeuksistasi, koska itse olet pois tolaltasi.

Suomen laki se on syypää siihen, että sitä saavat epäpätevätkin sosiaalityöntekijät tulkita miten haluavat.
”...
.............................................................................

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän sarakkeeseen voit vapaasti kommentoida kirjoituksia tai toisia kommentteja. Kommenttiasi ei julkaista heti, vaan vasta editoituani sen sivulle. Jollet halua komenttiasi julkaistavan, vaan ainoastaan lähetät viestinä minulle, niin ilmoita se selvästi.